Als seks werken wordt

“Ik begrijp je wel als je denkt dat je het allemaal wel weet en dat je dit boek niet nodig hebt. Zo had ik zelf misschien ook gedacht als ik nog zou werken en iemand me een boek met uitleg over het werk zou geven (ik was nogal eigenwijs…). Maar ik weet zeker dat het me uiteindelijk toch aan het denken zou hebben gezet. Iedereen heeft het vak geleerd in de praktijk. Maar door schade en schande wijs worden, is lang niet altijd de juiste manier.”

Dit is een passage uit het boek ‘Als seks werken wordt’ van Mariska Majoor. Al meer dan twintig jaar zet Mariska zich in voor de rechten van sekswerkers in de hele wereld. Toen ze dit boek schreef was er op internet nog weinig informatie te vinden voor mensen die het vak in wilden. Inmiddels is er minder noodzaak voor een handleiding, maar dat maakt het boek niet minder belangrijk vindt Mariska. “Het is een verzameling van kennis, ervaringen en tips. Het boek bevat alles wat iedereen zou moeten weten over sekswerk, of je nu in het vak zit of niet.”

Ze schreef naast als seks werken wordt, ook de boeken ‘De Wallen, toekomst van ons verleden’ en ‘United under a red umbrella’ samen met haar dochter Robin Haurissa. In het boek De Wallen, toekomst van ons verleden blikt Mariska terug op haar verleden op de Wallen en het stigma dat vandaag de dag nog steeds op het vak rust. Het boek United under a red umbrella beschrijft ze zelf als ‘de internationale stem van sekswerkers’. Over heel de wereld vechten sekswerkers tegen dezelfde vooroordelen. “Het schept een band als je gezamenlijk de strijd aangaat voor betere rechten en werk- en leefomstandigheden.”

Meer informatie over Mariska, Robin en hun werk vind je op haar website.

Scroll naar boven