‘Het lot van sekswerkers wordt bepaald door jongeren die nog denken dat je blind wordt als je masturbeert’

Afgelopen vrijdag verscheen er een artikel in het AD waar Regeringspartij CDA betoogt een einde te willen maken aan de prostitutie in Nederland. Betalen voor seks moet strafbaar worden, zo stelt CDA-Kamerlid Anne Kuik voor. “Het wordt nu echt tijd om een stap verder te gaan.”

Columnist Leon Verdonschot schreef na aanleiding van haar voorstel een open brief aan CDA-Kamerlid Anne Kuik. Wij als klankbordgroep van Seksworks staan hier volledig achter. We hadden het zelf niet beter kunnen verwoorden. 

“U stelde deze week voor prostitutie te verbieden. Of, nou ja: het betalen voor seks strafbaar te maken, wat op hetzelfde neerkomt.

Voorstanders van zo’n voorstel waren tot nu toe alleen de ChristenUnie en de zoals bekend verklaard vrouwvriendelijke SGP, maar nu zijn het dus álle christelijke partijen in de Tweede Kamer. Ze wijzen ter verdediging ervan vaak op de vele misstanden in de prostitutie, met name de vrouwenhandel. Dat een sadistische, gewelddadige mensenhandelaar als Saban B. jarenlang op de Wallen zijn gang kon gaan, druist in tegen het rechtvaardigheidsgevoel van íeder gezond mens.

De vraag is of in een samenleving waarin betaalde seks verboden is, er niet juist meer in plaats van minder Saban B.’s gaan rondlopen. Sekswerkers zélf vragen om heel andere maatregelen om hun veiligheid te vergroten dan het verbieden van hun werk.

Maar wat sekswerkers zélf vinden is voor u niet zo belangrijk, omdat de ware reden van uw voorstel een morele afkeuring van hun werk is.”


Scroll naar boven