In reactie op Nieuwsuur

Op 22 Maart had Nieuwuur een item over mensenhandel en noemde het illegale prostitutie.
Carolien van den Honert schreef een reactie waarin wordt uitgelegd waarom dit kwalijk is:

” Het uitgezonden tv-item plus onderstaand artikel van Nieuwsuur gaat niet over “illegale prostitutie”, maar over mensenhandel en kindermisbruik.
Nav de coronacrisis is prostitutie inderdaad verboden door de overheid. Aangezien sekswerkers als enige belastingbetalende beroepsgroep geen aanspraak mogen maken op noodsteun, maar zij, net als ieder ander, ook in hun levensonderhoud moeten voorzien, zijn inderdaad veel sekswerkers gedwongen tot ‘illegaal’ werken. Het gevolg hiervan is dat criminelen vrij spel krijgen: bedreiging, beroving, chantage en zelfs geweld jegens sekswerkers neemt toe. De Telegraaf berichtte al eerder over de schrijnende situatie waar sekswerkers nu in zitten: https://lnkd.in/e3nBxKf

Bovendien: prostitutie (of sekswerk) en mensenhandel zijn twee compleet verschillende dingen. Prostitutie is een beroep. Mensenhandel een misdrijf. “Minderjarige” prostitutie is ook geen prostitutie. Seks met minderjarigen is kindermisbruik.

Nieuwsuur, opnieuw een eenzijdig artikel met onduidelijke begripsduiding, en een schrikbarend laag niveau aan onderzoeksjournalistiek. Ontzettend jammer en het doet geen recht aan de drama’s die zich op dit moment voltrekken onder deze beroepsgroep. ”

Het artikel van Nieuwsuur vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven