Online sekswerk

Online sekswerk wordt steeds populairder. Het is een goed alternatief voor wie geen fysiek sekswerk wil doen maar wel in deze branche geld wil verdienen. Het is belangrijk je eerst te verdiepen wat online sekswerk inhoud en welke vormen van online sekswerk er allemaal zijn.

Wat heb je nodig?

Het makkelijke aan online sekswerk is dat je er niet veel voor nodig hebt. Een goede internetverbinding en webcam kan al genoeg zijn. Het is goed hiernaast te investeren in bepaalde outfits en seksspeeltjes. Een werkpersona is ook belangrijk; wat wil je uitstralen? Wat doe je wel en wat niet? Voorbeelden van persona’s zijn The Boy/Girl next door, een mannelijke vrouw of vrouwelijke man, of een strenge, eigenwijze en dominante man/vrouw Probeer wat dingen uit en kijk wat bij jou past.

Camming en clips

Camming is online erotisch entertainment. Camgirls of camboys geven videoshows met een erotisch en seksueel karakter voor betalende klanten. De focus ligt op het vermaak van de klant. Dat kan al zijn door gewoon te praten. Net als bij andere vormen van sekswerk zijn klanten vaak opzoek naar een connectie.

Clips zijn erotische, pornografische video’s. Via speciale sites kun je foto’s of video’s die je zelf maakt verkopen. Clips kunnen van enkele minuten tot wel een kwartier duren. De meeste sekswerkers focussen op solo/masturbatie video’s. Sommige sekswerkers verkopen ook spullen, zoals gedragen lingerie.

Er zijn daarnaast ook mensen in Nederland met een bijzondere seksuele voorkeur, een fetish. Zij betalen graag voor erotische content dat hiermee te maken heeft. Deze klanten zijn kieskeurig dus het is goed je te verdiepen in welke fetishen er zijn en hoe ze in elkaar zitten. Voorbeelden zijn voetverering, dominante mannen of vrouwen, streng of vernederend toegesproken worden, roken, spanking of bondage.

Tips

– Doe van tevoren veel research, kijk mee met andere online sekswerkers en noteer wat je opvalt. Welke persona’s hebben zij? Welke achtergronden gebruiken ze? Is het licht of donker in de kamers?

– Zet een imago neer waar jij zelf naar zou willen kijken als klant. Als jij entertained zou zijn door jezelf, dan zijn anderen dat ook door jou.  

– Je bent herkenbaar in beeld dus nooit volledig anoniem, toch is dit geen uitnodiging om alles over jezelf te vertellen. Geef nooit je echte naam of adres aan een klant en ben selectief in welk informatie over jezelf je wel en niet deelt.   

– Alles wat je online doet kan én zal worden opgenomen en verspreid. Deze beelden zullen over dertig jaar nog steeds te vinden zijn, ook door je omgeving.

– Daarnaast kunnen klanten online ook proberen over je grenzen te gaan, het is dus belangrijk van tevoren duidelijk te maken wat je wel en niet wilt.

Wanneer je goed hebt nagedacht over de voor- en nadelen van het online sekswerk kan je ervaring op gaan doen. Door de coronacrisis zit het overgrote deel van Nederland toch al thuis, wat een boost geeft aan de online sekswerkwereld.

Scroll naar boven