Red Insight: een platform voor en door sekswerkers

Red Insight is een platform waarop kennis, nieuws, kunst en perspectieven uit onze eigen gemeenschap worden gedeeld. Het is een plek voor sekswerkers zelf. In het bijzonder voor werkers die op meerdere manieren worden gemarginaliseerd, buiten en binnen de gemeenschap.

Sekswerkers zijn mensen die hun eigen seksuele arbeid verkopen tegen betaling. Sekswerkers werken op verschillende manieren en bieden verschillende vormen van seksuele diensten en/of performance. We werken op verschillende manieren in uiteenlopende situaties: officieel, informeel, heel af en toe, als fulltime carriere, stiekem, openlijk, samen, alleen, legaal, illegaal, enzovoorts enzovoorts.

Visie: het streven naar een wereld waarin ons werk wordt erkend en sekswerkers worden gerespecteerd. We streven naar een wereld van sociale en economische gelijkwaardigheid, zonder seksisme en racisme, waarin vrijheid van beweging vanzelfsprekend is, waardoor mensen veilig kunnen beginnen en stoppen met sekswerk, vrij van geweld of dwang.

Kijk voor meer informatie eens op het platform of lees dit interview waarin hoofdredactrice en sekswerker James Jules uitlegt waarom de eenzijdige media ervoor gezorgd heeft dat ze de noodzaak voelde dit platform op te zetten.

Scroll naar boven