Reimagining Sexwork

Sekswerkers en journalisten hebben de handen ineen geslagen en een gezamenlijke mediagids gemaakt. Op 29 september 2022 is deze gids in Utrecht gepresenteerd met een bijgaande foto-expositie om de beeldvorming rond sekswerk te verbeteren.

Op 16 februari 2023 komt deze foto-expositie naar Tilburg!

Sekswerkers, verslaggevers, redacteuren, persfotografen en andere journalisten bogen zich de afgelopen twee jaar over de vraag: hoe kunnen we berichtgeving over sekswerk verbeteren? Door de bijzondere samenwerking ontstonden er verschillende unieke inzichten, waar zowel sekswerkers als journalisten tegenaanlopen als zij (mee)werken aan nieuwsitems over sekswerk. 

“Wat meteen opviel was dat er een tekort bleek aan persfoto’s waarin sekswerkers zichzelf herkennen,” zegt Yvette Luhrs van Reimagining Sex Work. “We zagen ook dat journalisten zich niet altijd realiseren dat wanneer zij over sekswerk schrijven, sekswerkers zelf ook tot het publiek behoren.” 

Actieonderzoeker Minke Dijkstra heeft daar een verklaring voor. “Er bleek best wel wat wantrouwen te bestaan tussen sekswerkers en journalisten en daardoor kunnen ze elkaar niet altijd even goed vinden. Deze Reimagining Sex Work Mediagids biedt beide groepen tools om die relatie te verbeteren en zo tot betere, meer genuanceerde berichtgeving te komen.” 

Schrijf jij een artikel over sekswerk(ers)? Raadpleeg dan zeker deze media-gids!

(Klik op de afbeelding om te downloaden)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven