Soorten sekswerk

Sekswerk kan in theorie door iedereen boven de 21 worden uitgevoerd. Jong of oud, man of vrouw en voor de korte termijn of lange termijn. Onder sekswerk vallen alle erotische activiteiten waar je voor betaald krijgt. Maar welke vormen van sekswerk zijn er allemaal? We zetten de bekendste voor je op een rijtje.

Raamprostitutie: Sekswerkers staan hierbij achter een raam, zichtbaar voor de klant. Seksuele diensten worden verricht in een afzonderlijke ruimte.

Straatprostitutie: Sekswerkers ‘tippelen’ hierbij rond op straat of op een publieke plaats, de klant kan een sekswerker uitkiezen. Seksuele diensten worden verricht op verschillende plaatsen: in het openbaar, in de auto, in een hotelkamer of bij de klant thuis.

Bordelen of privéhuizen: Sekswerkers bieden hun seksuele diensten aan vanuit een speciaal ingerichte woning. De klant wordt ontvangen door de manager, waarna een sekswerker wordt gekozen.

Escortservices: Sekswerkers werken op verplaatsing. Na overleg tussen klant en sekswerker wordt bepaald waar de seksuele diensten plaats vinden, bijvoorbeeld op een hotelkamer of bij de klant thuis.

Thuisprostitutie: Sekswerkers bieden seksuele diensten aan vanuit huis.

Barprostitutie: Sekswerkers ontmoeten hun klanten in de horeca, waarna de seksuele diensten verricht worden in een aparte ruimte binnen de bar.

Massagesalons: Sekswerkers verrichten erotische massages (body-to-body), op vraag van de klant kunnen ook andere seksuele diensten worden verricht.

Er zijn ook mildere vormen van seksuele diensten. Zoals een striptease of lapdance, een sekstheater of peepshow en webcamseks of telefoonseks. Elke sekswerker heeft zijn of haar eigen voorkeur, dit ligt er maar net aan wat zij fijn vinden en hoe ver ze willen gaan.

Scroll naar boven